Jaaruitvoering muziekvereniging Polyhymnia succesvol verlopen

.

LEMELERVELD – Afgelopen zaterdag 6 april vond de jaaruitvoering van muziekvereniging Polyhymnia plaats. De muzikanten en majorettes bevonden zich al om 8:00 die morgen, in sporthal Heidepark om de zaal gereed te maken voor het spektakel dat die middag en avond zou gaan plaatsvinden. Het podium moest opgebouwd worden, maar ook moesten de tribunes naar beneden worden getakeld, de verlichting geïnstalleerd en de balken met doeken worden opgehangen. Enfin, de sporthal werd flink verbouwd. Om 15:00 uur stond de middaguitvoering gepland. Tijdens deze middaguitvoering was het de beurt aan de jeugdgroepen om zich van hun beste kant te laten zien, voor een publiek voornamelijk bestaande uit ouders, opa’s, oma’s, broers, zussen en kennissen.

Alle sectoren van de vereniging, dat wil zeggen fanfare, slagwerkgroep en majorettes, beschikken over twee jeugdgroepen. Zij wisselden het programma af en leverden een uiterste inspanning om de muzikale compositie tot een goed einde te brengen. Het concert werd aan elkaar gepraat door leden van de slagwerkgroep, die erin slaagden het publiek nog extra te amuseren en enthousiasmeren. Aan het einde van de show bleek dat het promotiefilmpje (gemaakt met muziek van de musical ‘Annie’) ook gespeeld door de jeugdfanfare, als deelname van de clubactie van de Rabobank, zó werd gewaardeerd, dat Polyhymnia in de prijzen viel: 1.000 euro voor de beste jeugdige video.

Die avond om 20:00 uur was het tijd voor de avonduitvoering, hét moment waar menigeen maanden, zelfs het hele jaar op gewacht heeft. De dirigent van de fanfare gaf het seintje, waarop fanfare en slagwerkgroep inzetten en zo de majorettes op het nummer ‘Easy Lover’ naar de dansvloer begeleidden. Bij de majorettes deden nu de A- en B-groep mee, waarvan de laatste ook al op de middaguitvoering te zien was. Beide groepen maakten de sfeer minder statisch, door de vloer te vullen met acrobatiek en complexe choreografie. Een van hun stukken werd uitgevoerd door een duo in plaats van een hele groep, wat duidde op nog meer stalen zenuwen. De slagwerkgroep maakte overigens ook indruk op de vloer, zij verruilden soms hun serieuze concertstukken, waarvan twee gecomponeerd door eigen leden, door show. Zo was er een bijzondere constructie van acht trommels die tegelijk werden bespeeld en eerder al zongen de drummers zelfs samen met publiek ‘The Lion sleeps tonight’. Samen met de fanfare werd ‘Soldaat van Oranje’ uitgevoerd, geheel in stijl reed voorafgaand aan de inzet een motor voor het podium langs. De fanfare maakte trouwens indruk door meteen het intensieve, negen minuten durende ‘Centuria’ ten gehore te brengen en later op de avond ‘Elisabeth’ met een gelijke duur. Met ‘High School Musical’ brachten ook zij afwisseling in het programma. De avond werd, een half uur later dan gepland, afgesloten met een loting en de volgende dag was het weer aan de leden om de sporthal spik en span te maken.

Foto’s: Martin Zwakenberg

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.