Ingezonden: Kappen met kappen!

De weg van Heino naar Kasteel Nijenhuis is prachtig. Eerst langs een groot aantal prachtige huizen en dan, net na het station, begon een laan met grote oude bomen. Afgelopen zondag ging ik naar het museum. Tot mijn grote schrik zijn alle bomen langs deze weg tot een meter boven de grond afgezaagd. Wie bedenkt zoiets? De burgemeester? Een ambtenaar? Een afgestudeerde specialist uit Wageningen?

Het is werkelijk schandalig!

Wie doet er wat? Het wordt kaal als we zo doorgaan.

G. van Welzen uit Lemelerveld

7 REACTIES

 1. Er wordt altijd wel een lul smoes bedacht om duur aangeschafte machines te kunnen gebruiken en lekker te zagen: ‘De bomen zijn oud en het jaarlijks onderhoud derhalve te hoog’.
  kijk hier maar eens:
  https://sallandcentraal.nl/2018/11/eiken-langs-t-nijenhuis-worden-gekapt/?fbclid=IwAR0FmmSUWr-BypxT2lf5NChvq8J4jv83SjcJGrMRv7wW4fi_y4r9Xpx3dSc
  Hoe oud kunnen bomen worden? Oud! Het gaat hier ongetwijfeld puur om de onderhoudskosten en die schimmels bedenkt men er bij om het te rechtvaardigen. Zo gaat het namelijk overal.

 2. Het is wel even wennen dat de bomen op een meter zijn afgezaagd. Maar er stonden ook een aantal bomen die vanbinnen verrot waren. Als die dan omvallen, en er zou maar net iemand fietsen of wandelen dan word er ook gauw gezegd. Hadden ze niet wat aan onderhoud kunnen doen!!! Vaak kun je aan de buitenkant niet zien of de boom vanbinnen verrot is.

  En ook als je daar nu ’s avonds fietst, voel je je er wel veiliger. Alles is nu niet zo donker en alles valt beter te overzien.

  Het is nu wel rigoureus, maar je hebt nu over bij wijze van spreken 10 jaar weer een mooie laan. En ook zijn de bomen dan allemaal even groot.

 3. @G. van Welzen, roerend mee eens. Ik kwam hier afgelopen vrijdag langs, ook op weg naar Het Nijenhuis.
  Het lijkt wel op een misplaatste kunst-uiting. Tussen deze stompen staat de nieuwe aanplant dus die stompen blijven. Te gek voor woorden

 4. Ik zal binnenkort eens in die stompen kijken, of er daadwerkelijk ziekte was. Ben helaas geneigd het (nog) niet te geloven.

 5. Als ik alle informatie leest, dan kom ik tot de conclusie dat het een goed besluit is. Maar het is wel even slikken. Al je goed kijkt naar de situatie nu, dan zie ik in één oogopslag toekomst en verleden.

 6. Denken jullie nu echt dat we een zo’n slechte overheid hebben dat er “zomaar” bomen worden gekapt? Ik denk dat de deskundigen een wel overwogen besluit genomen hebben. Sarcastisch voordeel: door de oude stronken te laten staan minder kans om de sloot in te rijden…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.