Informateur gaat voor coalitie met vijf partijen

REGIO – Informateur Geert Jansen gaat voor een provinciale coalitie met CDA, VVD, Forum voor Democratie, ChristenUnie en PvdA. Die vijf partijen behaalden samen 29 van de 47 zetels.

Jansen laat wel weten dat afhankelijk van de uitkomst van deze gesprekken, mogelijk ook andere partijen in de verkenning worden betrokken. Doel van de verkenning is om meer duidelijkheid te krijgen over de inhoudelijke verschillen tussen de partijen en of een coalitie met deze partijen stabiel genoeg is.

Als het aan de PvdA ligt krijgt de coalitie een andere samenstelling dan hoe Jansen het nu voor ogen heeft. De partij ziet het liefst een samenwerking met GroenLinks in plaats van met Forum voor Democratie. Desondanks gaat de PvdA wel in op de uitnodiging voor een nadere verkenning met de beoogde coalitiepartijen.

“Tijdens een eerste gesprek hebben we aangegeven wat wij als belangrijkste opgaven voor Overijssel zien”, schrijft lijsttrekker Annemieke Wissink in een update. “Behalve de inhoud hebben we ook duidelijk aangegeven met welke partijen wij het liefst zouden willen samenwerken. De door ons meest gewenste coalitie bestaat uit de partijen: PvdA, CDA, GroenLinks, VVD en ChristenUnie. Een brede coalitie, waarin ‘links en rechts’ in balans zijn.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.