Nieuwbouw in Luttenberg: deze drie opties zijn er

LUTTENBERG – Het nieuwbouwplan Borgwijk in Luttenberg is bijna klaar. Alle kavels zijn nagenoeg verkocht. Ook de locatie Mariaoord wordt dit jaar opgeleverd. Tijd om te kijken naar de volgende nieuwbouwlocatie voor het dorp.

Om de komende tien jaar aan de woningvraag in Luttenberg te voldoen, is er behoefte aan een nieuwe woningbouwlocatie. De vraag is: welke heeft de voorkeur? Voor de gemeente Raalte zijn er drie opties: de Elskampweg, de Lemelerweg en de Luttenbergerweg. De gemeente bepaalt graag samen met het dorp welke locatie het gaat worden.

De afgelopen periode zijn alle mogelijke locaties in beeld gebracht. Vakspecialisten van de gemeente hebben deze beoordeeld op haalbaarheid. Er is onder andere gekeken naar landschappelijke gevolgen, ontsluitingsmogelijkheden, archeologie, waterhuishouding en geur en hindercircels van in de buurt aanwezige bedrijven. Uiteindelijk zijn er drie locaties overgebleven die als kansrijk zijn bestempeld.

Informatiebijeenkomst
Op maandag 6 mei presenteert de gemeente de drie locaties tijdens een informatiebijeenkomst in Gemeenschapscentrum Elkerlyck. Geïnteresseerden zijn om 19.30 uur van harte welkom. Tijdens de bijeenkomst geeft de gemeente een toelichting op het proces, maar ze is vooral benieuwd wat de inwoners van de locaties vinden.

Na de informatiebijeenkomst kan eenieder digitaal zijn of haar voorkeurslocatie aangeven. De voorkeur van het dorp en de bijbehorende argumentatie worden samen met de beoordeling van externe partners, zoals het waterschap en de Veiligheidsregio, meegenomen bij het opstellen van het eindadvies. Dit advies wordt naar verwachting na de zomervakantie aangeboden aan het college en de gemeenteraad. De gemeenteraad neemt uiteindelijk het besluit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.