IJssellandschap zoekt verhalen-verzamelaars

REGIO – IJssellandschap zoekt vrijwilligers die verhalen willen optekenen over de natuur en de mensen rondom de IJssel. De schrijvers (in spé) krijgen eerst een cursus aangeboden van drie avonden onder leiding van Ewout van der Horst, historicus en schrijver van diverse boeken over Salland, en gaan daarna op pad het landschap in.

“Guus de geit werd voor het wagentje gespannen en dan raceten we gierend van de lach door het park, tot groot ongenoegen van onze moeder”, zo vertelt mevrouw Copijn, oud bewoonster van landgoed De Haere in Olst. Een mooi voorbeeld van een verhaal waarnaar IJssellandschap op zoek is.
Het gaat overigens niet alleen om het verleden, maar zeker ook over het heden en de toekomst. Waarom bijvoorbeeld neemt een boer een bepaalde beslissing en wat komt daar bij kijken of waarom jaagt een jager eigenlijk? De verzamelde verhalen worden onder meer gekoppeld aan een aantal te ontwikkelen fietsroutes door het IJssellandschap en aan de al bestaande Hazepad wandelroutes.
Tijdens de drie workshopavonden voor de vrijwilligers staan onder andere interview- en schrijftechnieken op het programma. De eerste bijeenkomst is op 8 mei in Olst. Zie voor meer informatie staging2.ijssellandschap.nl of geef je met een korte motivatie op via info@ijssellandschap.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.