IJssellandschap koopt de Olster Korenmolen

OLST – Er is een einde gekomen aan een langlopend conflict tussen de Stichting Olster Korenmolen, de vroegere eigenaar en de eigenaren van de naast de molen gelegen bakkerij. Op verzoek van de gemeente is de karakteristieke molen overgenomen. Afgelopen woensdag zijn de contracten getekend. Naar de staat van de molen is door IJssellandschap uitgebreid onderzoek gedaan, waarbij ook de mogelijkheden zijn onderzocht om de molen op een duurzame manier in stand te kunnen houden. IJssellandschap gaat de molen verhuren aan molenaar en bakker Bastiaan Bökkers en zijn vrouw Marina, die er graan gaan malen. De molen moet ook opengesteld worden voor inwoners van de streek, toeristen en schoolklassen, zo zegt het huurcontract.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.