Hoonhorst viert Koningsdag: sport, ontbijt en gezelligheid

HOONHORST – Over ruim twee weken in het Koningsdag. De Oranjevereniging Hoonhorst heeft ook dit jaar allerlei activiteiten rondom Koningsdag georganiseerd. Het feestterrein bevindt zich als vanouds ‘achter de molen’.

Op vrijdag 12 april worden de Jumbo Kamphuis Koningsspelen georganiseerd. Sinds de inhuldiging van koning Willem-Alexander in 2013 wordt dit sportieve evenement jaarlijks door heel Nederland georganiseerd. Het doel is om kinderen te laten zien dat goed ontbijten en bewegen belangrijk, maar vooral erg leuk is. In verband met Goede Vrijdag worden de Koningsspelen in Hoonhorst verplaatst naar 12 april.

Vaste onderdelen van de Koningsspelen is het Koningsontbijt en de sportdag. Om 08.30 starten de leerlingen met een ontbijt van Jumbo Kamphuis. Aansluitend start het sportieve programma. Hiervoor heeft de Oranjeverenging, in samenwerking met basisscholen in Hoonhorst en Emmen en met Landstede een leuk programma samengesteld. Tussen de middag staat er een lunch klaar.

Opgave is niet nodig en deelname is gratis. Het ontbijt staat gereed in het parochiehuis. De sportieve activiteiten vinden plaats op sportpark ‘De Potkamp’ in Hoonhorst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.