Het Soepcafé viert haar tweede verjaardag met muziek

OLST – Op zaterdag 27 april organiseert Olst in Transitie een feestelijk Soepcafé. Niet alleen omdat het Koningsdag is, maar ook omdat het Soepcafé haar tweede verjaardag viert. De locatie is op de vaste plek bij Goede Buren, Hendrik Droststraat 47. In april 2017 vond het eerste Soepcafé plaats en aanstaande 27 april zal het de 20e keer zijn en bestaat het Soepcafé 2 jaar. Reden voor een feestje. De gasten zullen met livemuziek verwelkomd worden. Inmiddels heeft het Soepcafé een vaste stek gevonden bij Goede Buren. De ruimte wordt ’s avonds omgetoverd tot een gezellig eetcafé met lange tafels, sfeerverlichting en kaarsjes. Het oorspronkelijke doel van het Soepcafé, om samen voedselverspilling te verminderen, is nog steeds een belangrijke drijfveer. Plusmanager Ron Vermaning gaf toentertijd aan dat de Plus per jaar voor 100.000 euro aan producten weggooit. Oorzaak is grotendeels de THT-datum, die veelal onnodig op de producten staat. Maar ook dat veel klanten geneigd zijn de achterste pakken zuivel en sap te pakken, in plaats van de voorste. Daardoor moeten veel pakken die vooraan blijven staan, weggegooid worden. Iedereen kan dus een steentje bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling. Het Soepcafé is een initiatief van Olst in Transitie in samenwerking met de PLUS supermarkt. Van de overgebleven producten van de PLUS, die al ‘over de datum zijn’ en dus weggegooid zouden worden maar nog prima eetbaar zijn, wordt een heerlijk maaltijd gemaakt van soep, salade en een nagerecht.

Vanaf 17.45 uur zijn de deuren open. Om 18.00 uur wordt het eten geserveerd. Wie mee wil eten moet wel op tijd komen, want op is op. Voor deelname vraagt de organisatie een vrijwillige bijdrage voor de onkosten. Meer informatie is te vinden op staging2.olstintransitie.nl en op de Facebookpagina OlstInTransitie.

Wat: Soepcafé: maaltijd van overgebleven maar nog goede producten van de PLUS (soep, salade en nagerecht)
Organisatie: Olst in Transitie ism de PLUS
Dag: Zaterdag 27 april 2019
Tijd: vanaf 18.00 uur (deur open om 17.45). Kom op tijd want Op = Op
Waar: Goede Buren, Hendrik Droststraat 47, Olst
Prijs: Vrijwillige bijdrage

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.