Herfstklanken gaf uitstekend Jubileumconcert

.

LEMELERVELD – Veertig jaar Ouderenkoor Herfstklanken Lemelerveld werd gevierd met een jubileumconcert in de Brugkerk te Lemelerveld én……voor heel veel publiek. Joan Jonkman begeleidde aan de piano. Zeer enthousiaste medewerking was er van het ‘Songs van Toen Koor de Jonkvrouwen’ uit Zwolle. De algehele leiding was in handen van Flip Jonkman uit Heino.

Op donderdagavond een concert? Er werd nogal getwijfeld maar het werd een groot succes dit 40-jarig jubileumconcert. Namens de Gemeente Dalfsen was wethouder Jan Uitslag aanwezig. Ook was de echtgenote van de eerste dirigent Gerard Bloo uitgenodigd. Na afloop was zij zeer content over de prestaties van het Ouderenkoor: “Jullie kunnen zo weer op concours,” aldus mevrouw Bloo. Het oudste lid Anton Schotman zong niet meer mee, maar heeft gelukkig het jubileumconcert wel kunnen meemaken. Prachtig ook dat Anton Siebelt aanwezig was. Hij heeft veel betekend voor het ouderenkoor als vertegenwoordiger van Welzijn Ouderen Lemelerveld. Oeda ten Broeke opende de avond en ging terug in de tijd. Even werd het een geweldig ‘onderonsje’ tussen haar en mevrouw Bloo.

Het niveau van Herfstklanken is nog steeds zeer behoorlijk. Dat bleek onder meer uit ‘Dominam Salvam Fac Reginam Nostram’ in een bewerking van A. Giesen. ‘Ave Verum’ van Elgar klonk eveneens zeer behoorlijk. Solist in Zwölf Räuber’ was Altjo Harman. Een uitstekende bassolist. Het ‘Songs van toen koor de Jonkvrouwen’ bracht heerlijke songs van toen zoals ‘Foolish you’ van Kate & Anna Mc. Garrigle en ‘He’ll have to go’ van Jim Reeves in een speciale uitvoering. Het Franse liedje ‘Les clothes du hamea’ van Celine Dion kreeg – op humoristische wijze – tekst uitleg door Elly een zus van Herman Brood. Prima solistisch werk op accordeon was er in ‘Lipstick your collar’ van Connie Francis. De arrangementen kwamen allen van dirgent Flip Jonkman.

Het swingde behoorlijk, bij tijd en wijle. Joan Jonkman assisteerde haar vader bij de optredens van Herfstklanken. Sublieme begeleiding in onder meer ‘Love changes everything’ van Lloyd Webber. Lovende woorden waren er ook voor de muzikanten Klaas Nijp en Henk van Rijssen op accordeon en drummer Jan Meijer. Een toehoorder sprak ook de dirigent nog eventjes aan: “U bent een echte showman.” En een andere toehoorder vroeg zich af: “Is hij de vroegere muzikant van ‘The Green Comets’ uit Lemelerveld?” Dit werd bevestigd. De finale bestond uit ‘Waarom fluister ik je naam’ van Bennie Neyman en ‘Butterfly’ van Danyel Gerard. Door duidelijke tekstweergave op de beamer kon er worden meegezongen. Na de laatste klanken van beide koren volgde een spontane staande ovatie.

Wie had dit voor mogelijk gehouden? Het was nadien nog lang gezellig in de voorzaal van de Brugkerk te Lemelerveld.

Meer foto's

.
.
.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.