Herdenken en vieren met RTV Oost

Net als voorgaande jaren doet RTV Oost ook dit jaar weer op 4 en 5 mei uitgebreid verslag van de Provinciale Dodenherdenking bij het Overijssels Verzetsmonument op de Markelose Berg en het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle. Maar we staan ook stil bij de vele oorlogsslachtoffers in de docu ‘Ereveld Vol Verhalen’.

Op 4 mei herdenken we niet alleen de Eerste en Tweede Wereldoorlog. Er wordt in woord en gedachten stil gestaan bij alle gevallenen van alle oorlogen en dreigende situaties in de wereld, van toen maar zeker ook van nu.

Ereveld Vol Verhalen

Kijk mee op 4 mei om 19.30 uur naar ‘Ereveld vol Verhalen’; een speciaal programma rond de dodenherdenking op het Nationaal Ereveld in Loenen. Op dat Ereveld liggen bijna 4000 Nederlandse oorlogsslachtoffers begraven. Militairen, verzetsmensen maar ook burgers, Nederlanders die de pech hadden dat ze op het verkeerde moment op de verkeerde plek waren. 4000 slachtoffers met ieder een eigen verhaal. In een gezamenlijke uitzending van Omroep Flevoland, RTV Oost en Omroep Gelderland brengen we een aantal verhalen weer tot leven, geven we de slachtoffers hun gezicht terug, een eerbewijs op de dag dat we twee minuten stil zijn voor alle gevallenen.

Dodenherdenking

Aansluitend aan de documentaire volgt om 19.55 uur de Provinciale Dodenherdenking bij het Overijssels Verzetsmonument op de Markelose Berg. De live-uitzending wordt geopend met een korte sfeerimpressie en een speech van Jack Blom gevolgd door een gedicht voorgedragen door de aanwezige schooljeugd. Om 20.00 uur is het twee minuten stil, waarna de “Last Post” klinkt door hoornblazer Ria Degenkamp. Hierop volgt het defilé en de kransleggingen op het provinciale verzetsmonument. TV Oost is hier live bij.

Bevrijdingsfestival Zwolle

Zondag 5 mei vindt in Park de Wezenlanden in Zwolle de 29e editie plaats van Bevrijdingsfestival Overijssel. Er is weer van alles te beleven op muzikaal en cultureel gebied. Tussen 13.00 en 19.00 uur komt Radio Oost live met Festivalradio vanaf het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle. In een glazen studio op het terrein park de Wezenlanden laten Bert Eeftink en Bert van Losser Overijssel mee genieten van de festivalsfeer en praten ze met bezoekers en artiesten. Ook zijn we de hele tijd te volgen via onze social media kanalen.

Voor meer informatie over de programmering van RTV Oost ga je naar staging2.rtvoost.nl
Meer informatie over artiesten en tijdschema’s op het BFO lees je op: staging2.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl.

Foto: Rogier van den Berg – Bevrijdingsfestival Zwolle 2018

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.