Heel Broekland bloeit

BROEKLAND – Ruim vijftig bewoners van Broekland en omgeving (ook Middel en de Elshof) gaan binnenkort bloemenmengsels zaaien voor bijen en insecten. In totaal zullen zij ongeveer 6.000 vierkante meter, bijna een volledig voetbalveld, inzaaien in hun tuin, weiland of op het erf.

Sommige deelnemers hebben een klein tuintje, anderen zaaien grote stroken in hun weiland of zaaien bloemen rondom de perskuilen op het erf. Het is een gemengde groep van ‘boeren, burgers en buitenlui’. Ieder kan wat doen voor de bijen en insecten. Bovendien ziet het er straks prachtig uit in en rondom Broekland als al die bloemen bloeien.

Zaadfeest

Zaterdag 13 april gaan een paar deelnemers met een tractor en een frees in het rond om stroken in de weilanden te frezen. ‘s Middags komt de groep bijeen voor de ‘zaaduitgifte’. Kinderen en volwassenen kunnen dan ook insectenhotels maken. Iedereen neemt wat lekkers mee. Kortom, Broekland maakt er een ‘zaadfeest’ van.

De groep bewoners regelen en betalen dit zelf. Er is geen subsidie nodig, maar de groep vraagt aan de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe en waterschap Drents Overijsselse Delta om óók mee te doen. Bijvoorbeeld door bloemen te zaaien in de bermen en langs de watergangen.

Volgend jaar

De groep hoopt dat deze zomer heel Broekland zal bloeien. Er zijn al allerlei ideeën voor volgend jaar, zoals het planten van vlinderstruiken en bijenbomen. Ook bewoners uit andere Sallandse dorpen hebben interesse in het zaaien van bloemenmengsels. Wie weet wordt het volgend jaar ‘Heel Salland Bloeit’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.