GroenLinks wil dat Raalte stopt met bestrijdingsmiddel eikenprocessierups

RAALTE – De GroenLinks-fractie in Raalte heeft de gemeente opgeroepen om te stoppen met het gebruik van het bestrijdingsmiddel Xentari. Het middel wordt gebruikt bij het bestrijden van de eikenprocessierups.

Het bestrijdingsmiddel zou ook alle andere rupssoorten uitroeien. “Daarnaast komt Xentari bij besproeiing behalve op de bomen ook in de struiken en bermen terecht. Dit zorgt voor nog meer insecten die het niet overleven”, aldus GroenLinks.

11 REACTIES

 1. Nou, dan gaat Groen Links ze toch lekker zelf met de blote hand uit de bomen plukken! Mobiliseer jullie achterban en ga de paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas! Onze burgervader voorop! En niet naderhand piepen over brandblaren of iets dergelijks. Je moet er immers wat voor overhebben om de beestjes te redden!

 2. Dag Marjan,
  De ‘burgervader’ voorop lopen? Hij is weliswaar GroenLinks-lid, maar op uitspraken die iets met de bevordering van diversiteit in flora en fauna te maken hebben, heb ik hem nog nooit kunnen betrappen. Integendeel zelfs.
  Waar ik hem wel voorop zie lopen is in de processie van de alles-moet-kunnen-parochianen. Niet moeilijk doen. Zeker niet als het natuur vernietigende handelingen betreft. Het bevorderen van de eigen populariteit prevaleert te allen tijde. En met het beperken van natuur verwoestende maatregelen maak je je bij een meerderheid van de bevolking al helemaal niet geliefd. Daar hoor je hem dus ook niet over.
  En dat is erg jammer.

 3. Groen Links is tegenwoordig bij uitstek de partij
  Doe wat ik zeg, maar doe niet zoals ik doe.

  Op realistische oplossingen zijn ze al tijden niet te betrappen.

 4. Mooi man, een parlementaire democratie…. Eens per zoveel jaar stemmen en tussendien onverminderd en voortdurend blijven klagen over het beleid van een door de meerderheid gekozen vertegenwoordigers.

  Ik ben het ook (lang) niet eens met alles wat er gebeurt in deze gemeente (of in dit land) maar respecteer wel het politiek klimaat dat we gezamenlijk hebben gekozen. Bovenstaand getoeter is ook altijd zo lekker constructief en vol van suggesties hoe het wel moet of beter kan. En dan ook nog eens gecombineerd met de bereidheid om daar ook zelf iets voor te doen. Chapeau.

  Klaag klaag klaag…. en verander de wereld?

 5. Je zou helemaal gelijk hebben Toos als ná de verkiezingen de wil van het volk (democratie) gerespecteerd zou worden. Maar zo gauw men het partijbelang dan laat prevaleren boven de wil van het volk (door bijvoorbeeld grote partijen uit te sluiten of verkiezingsbeloftes te breken) is dat in mijn ogen gewoon schijndemocratie.
  Misschien dat jij daar geen problemen mee hebt Toos maar bedenk wel dat er anderen zijn die dat wél hebben.

 6. Ik hoef geen gelijk. Maar wat helpt het kleinzerige geklaag hierboven tegen die schijndemocratie? Wat heb je zelf gedaan om het te veranderen? Pak zelf een politieke rol, wordt op die manier actief. Altijd maar die passieve negativiteit, ik vind t zo droevig.

 7. Kijk Marjan, dit is weer zo’n typisch kinderachtige reactie. Omdat ik jou aanspreek op je voornamelijk passieve negatieve houding hoef ik toch niet politiek actief te worden? Ik kan me prima vinden in het gemeentelijk beleid in Raalte, ik zit niet voortdurend van elke mug een olifant te maken om vervolgens zelf niets te doen. Ik wil het niet veranderen, jij wil het toch? Of vind je het stiekem wel lekker om niets te doen maar wel voortdurend te klagen?

  Als ik hier voortdurend klaag maar vervolgens met vingertjes naar anderen wijs om het op te lossen dan mag jij mij daar ook op aanspreken. Maar volgens mij is dat niet wat ik doe. Prettige voortklaging Marjan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.