Gloednieuw multifunctioneel sportveld in Lierderholthuis: ‘Een visitekaartje voor ons dorp!’

LIERDERHOLTHUIS – Tennis, basketbal, voetbal, skaten, volleybal en fitness; in Lierderholthuis kan het vanaf dit voorjaar allemaal in de openlucht. Op 18 mei wordt bij het Dorpshuis namelijk het nieuwe multifunctionele veld geopend. En naast al die sporten kan er ook nog eens volop gespeeld worden.

Meerdere vrijwilligers zijn vanaf januari bezig met de aanleg van het veld. Op de plek waar eerder een tennisbaan met gravel ondergrond was, ligt nu kunstgras. Dankzij belijningen kunnen er verschillende sporten gedaan worden. Volgens Nico Geerlink en Debby Steevensz van de projectgroep maakte eerder slechts een kleine groep sporters gebruik van de plek. Na ingebruikneming gaan de verschillende pijlers van Sportvereniging Lierderholthuis het multifunctionele veld gebruiken. Ook de jeugdsoos en basisschool Sint Nicolaas zullen er gebruik van maken.

“Twee jaar geleden is dit allemaal in gang gezet. De tennisbaan was aan vernieuwing toe. Een jongen uit ons dorp had de burgemeester een brief gestuurd met de vraag of plaatsing van een skatebaan mogelijk was. Vanuit het projectteam zijn allerlei ideeën van bewoners, de school en verenigingen geïnventariseerd. Bovendien werd een subsidietraject gestart”, zegt Nico. Bijdragen voor het veld komen van de Provincie, VSB-fonds, Rabobank, Jantje Beton, het Waterschap, PB Lierderholthuis en de gemeente. Ook de tennis, verschillende sponsoren en de veiling op de kermis bracht geld in het laatje.

Het resultaat is een prachtig sportveld met ernaast een calisthenics-gebied, dat de mogelijkheid biedt om in de buitenlucht te sporten. Verder zijn er trim- en beweegtoestellen, fitnesstoestellen én een skatebaan met diverse skate-elementen. “Dus die wens is uitgekomen!”,aldus Debby. “Naast de oorspronkelijke tennisbaan is er nog meer ruimte vrijgemaakt voor dit project. Veel is bepaald tijdens het werkproces zelf. Heel organisch eigenlijk. Er komen fruitbomen, een speelbos, kabelbaan en wilgentenen hut. Verder komen er robinia klim-, klauter- en balanceertoestellen, zoals een trampolinepad, lignet, balanceertouw, evenwichtsbalk en enterrek.”

Hiermee wordt het multifunctionele veld een plaats waar jong en oud kunnen sporten, spelen, bewegen en ontmoeten. “Vooral dat laatste vinden we belangrijk,” zegt Nico. “Bewegen is ontmoeten. Het zou mooi zijn als jeugd en ouderen elkaar tegenkomen. Misschien ontstaan daaruit weer nieuwe plannen en activiteiten?” Debby vult aan: “Verder is het veld een mooie verbinding tussen het oude en nieuwe dorpsgedeelte. We hebben met zijn allen echt iets moois gemaakt. Een visitekaartje voor ons dorp!”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.