Gevarieerd 40 jarig jubileumconcert van het Sallands Vrouwenkoor

WIJHE – Het Sallands Vrouwenkoor heeft afgelopen zondag haar 40 jarig jubileum gevierd met een concert ‘40 jaar toonaangevend 1979-2019’.  Er is veel publiek gekomen naar de Nicolaaskerk in Wijhe. Het koor, dat onder leiding staat van dirigent Joan Jonkman, heeft op voortreffelijke wijze laten horen, dat ze over een zeer gevarieerd repertoire beschikt. Men kon genieten van muziek van o.a. Georg F. Händel, L. Bernstein, een medley van Rob de Nijs, Paul Simon en John Denver. Het waren blokjes met klassiek, musical, pop, jazz en Nederlandstalige liederen, gekozen door de vier jubilarissen. Gitarist Peter van Leeuwen, drummer Jan Wolfkamp en contrabassist Pieter Althuis, vormen het combo dat het koor bij een aantal liederen heeft begeleid. Henriëtte Prins begeleidde het koor op piano. Het programma werd op een levendige wijze aan elkaar gepraat door Hans Hutten van toneelvereniging Tavenu, die ook twee sketches speelden, waarmee ze anekdotes lieten zien uit de geschiedenis van het SVK.

Vier dames werden gehuldigd vanwege hun 40- jarig lidmaatschap. Ze ontvingen een oorkonde van de vertegenwoordiger van de KBZON en een attentie met een bos bloemen van de voorzitter van het koor.

Het Sallands Vrouwenkoor kan terugkijken op een prachtig jubileumconcert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.