Home / Sallandcentraal / Geslaagd concert Mpingo Ya Kwanza in Hoonhorst

Geslaagd concert Mpingo Ya Kwanza in Hoonhorst

HOONHORST – Klarinet-ensemble Mpingo Ya Kwanza verzorgde vorige week een concert in het Anjerpunt/zaal Kappers in Hoonhorst. Dit seniorenklarinet-ensemble uit Zwolle, onder leiding van dirigent Martin van Zanten, speelde een gevarieerd programma: van Händel tot Mozart, van blues tot klezmer.

In de pauze kwamen de kinderen van groep 5 en 6 van de naastgelegen basisschool een kijkje nemen. Het goed opgekomen publiek kreeg samen met de kinderen een geanimeerde instructie over de werking van de klarinet. Daarnaast konden zij kennismaken met de verschillende klarinetten die er bestaan, zoals een es-klarinet, de gangbare bes-klarinet, maar ook de basklarinet, contra-altklarinet en contrabasklarinet.

Lees ook

Gerlant: Trillend op het fietspad bij Laag Zuthem

Ik kom thuis en doe bij mijn drie pubers mijn beklag over het beroerde fietspad …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.