Genieten van het Sallandse landschap tijdens de Aspergetocht

RAALTE – “Als het huidige mooie weer nog even doorzet verwachten we weer een fantastische editie van onze Aspergetocht”, zegt Walter Wind, voorzitter van CRT Raalte. De toerafdeling van de wielerverenging organiseert op zondag 5 mei de 26e editie van de Sallandse Aspergetocht. Deze jaarlijkse fietstocht door het mooie Sallandse land kent vele bezienswaardigheden. En traditiegetrouw wordt alle deelnemers aan de tocht een heerlijk aspergehapje, vers van het land, aangeboden door en bij aspergekweker Henk de Weerd.

De Sallandse Aspergetocht is gewaardeerd met twee NTFU-sterren en kent drie afstanden: 40, 70 en 110 kilometer. De echte pedaalridders kunnen tussen 8.00 en 10.00 uur hun stalen ros bestijgen voor een route van 110 kilometer, die een leuke en vooral sportieve uitdaging biedt aan de geoefende fietser. Voor de route over 70 kilometer kunnen recreatieve fietsers zich tussen 8.30 en 10.30 uur melden bij de inschrijftafels. En inschrijven voor de route van 40 kilometer, die geschikt is voor jong en oud en vooral bedoeld is voor gezinnen met kinderen, is inschrijven mogelijk tussen 9.00 en 10.30 uur.

Walter Wind, voorzitter CRT Raalte: “Na het grote succes van de jubileumeditie van afgelopen jaar, zijn er ook dit jaar weer volledig nieuwe routes samengesteld die absoluut de moeite waard zijn. De routes zijn duidelijk uitgepijld. Daarnaast zijn er GPS-bestanden beschikbaar om te navigeren.”

Zowel start- als finishlocatie is het Carmel Wielerpark aan de Hammerweg 8E in Raalte, bij het clubgebouw van CRT Raalte.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.