GemeenteBelangen wil duurzaamheidsinitiatieven stimuleren

GemeenteBelangen vindt dat duurzaamheidsinitiatieven op het gebied van zon, wind en biomassa voldoende draagvlak en acceptatie moet hebben bij onze inwoners. Alleen dan kan energietransitie een succes worden. Daarnaast moeten inwoners ook mee kunnen profiteren van de opbrengsten. In de afgelopen periode heeft de regering landelijke klimaatdoelstellingen geformuleerd. De samenleving en ook de gemeente moet daarom voldoen aan verplichtingen op dit gebied. Om deze reden maakt de gemeente haar gebouwenbezit geleidelijk aan energieneutraal. De oprichting van een gemeentelijk duurzaamheidsfonds past in het streven om de kosten voor onze inwoners beheersbaar te houden. Het College gaat onderzoeken welke mogelijkheden er zijn.

GemeenteBelangen wil de verschillende vormen van toepassing van zonne-energie stimuleren. Een voorbeeld daarvan is ‘rood voor zon’. Hiermee worden ondernemers in het buitengebied geholpen, oude gebouwen en asbest op te ruimen en kan in combinatie met windenergie, erfgebonden productie van duurzame energie ontstaan. Ook windenergie sluiten we niet langer uit. Ruimtelijke inpassing is een belangrijke voorwaarde, waarbij we zo veel mogelijk rekening willen houden met natuur- en landschappelijke waarden.

Zo wil GemeenteBelangen van de gemeente Raalte een mooie en duurzame gemeente maken, waarbij duurzaamheidsinitiatieven gedragen worden door inwoners en opbrengsten ook in hun portemonnee terecht komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.