Gemeente wijst alcoholvrije straten aan

RAALTE – De gemeente Raalte moet noodgedwongen afzien van het alcoholverbod voor alle openbare wegen. Door veranderende regelgeving is dat verbod, dat sinds 2009 van kracht was, juridisch niet meer houdbaar. Daarom heeft het college van B&W voor de gehele gemeente zones aangewezen waar alcohol drinken (of een geopende verpakking bij je hebben) uit den boze is. Het gaat met name om straten rondom horecagelegenheden, de opstaplocaties voor het discovervoer en in de directe omgeving van evenemententerreinen. Voordat iedereen in de boom vliegt: het alcoholverbod geldt niet voor terrassen of evenementen met een vergunning, waarbij er alcohol genuttigd mag worden en ook niet voor aanwonenden die een biertje willen drinken in de tuin. Buurtfeestjes zijn ook gewoon nog mogelijk. Het verbod is specifiek bedoeld om overlast op straat, in de openbare ruimte, te kunnen bestrijden. Die bestaat voornamelijk uit baldadigheid, vernieling, afval en geluidsoverlast. Daarbij constateert de politie, dat met name op deze locaties jongeren in toenemende mate alcohol bij zich hebben en gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.