Filmopnames van Theater Onbeperkt in Olst

OLST – Theater Onbeperkt heeft afgelopen zondag weer filmopnames gemaakt in het centrum van Olst. Al sinds begin februari werken de spelers onder leiding van hun regisseur Louisella Lai aan een bijzondere speelfilm. Bijzonder omdat bijna alle rollen gespeeld worden door mensen met een beperking. Zowel verstandelijk als lichamelijk.

In de A. Geertstraat werd ditmaal een grote demonstratie gefilmd waarbij de spelers de burgemeester van hun dorp met tomaten bekogelden. Een paar uur later werden opnames gemaakt van een groot feest met zo’n tweehonderd figuranten. Een fanfare en dansmariekes trokken door de versierde straat.

In het filmverhaal zijn juist degenen zonder een beperking de uitzondering op de regel in het dorp. Ze zijn er onlangs komen wonen en daarom aanleiding voor veel commotie. Vandaar dus een demonstratie om de nieuwe bewoners weg te sturen. Het grote straatfeest dat zondag ook werd gefilmd heeft alles te maken met de goede afloop van het verhaal. Na de opnames trokken de vele spelers en vrijwilligers spontaan achter het muziekkorps ‘Blij met muziek’ door het centrum van Olst.

Het overgrote deel van de filmscènes is vastgelegd door de Videogroep Olst-Wijhe die ook de uiteindelijke film monteert en samenstelt. De filmmuziek komt van Olstenaar Jasper van ’t Hof. Ook komend weekend worden er weer opnames gemaakt. Ditmaal spelen die zich af in boekhandel Korten en bij de Plus.

De film van Theater Onbeperkt heeft intussen ook de aandacht getrokken van de landelijke tv. Op 22 april is een aflevering van ‘Down met Johnnie’ van Johnnie de Mol op SBS6 gewijd aan de film die in Olst en Deventer wordt opgenomen.

Foto: Piet Terpstra

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.