Fakkert en Braakman openen deuren in kader van Heino Werkt

HEINO – Fakkert Diervoeders en Braakman BV zetten op zaterdag 6 april hun deuren open voor het publiek. Dit in het kader van de derde editie van ‘Heino Werkt’; een initiatief van de Ondernemersvereniging Heino Aktief.

Op de terreinen van de twee bedrijven laten Volkerink, Kleinlangevelsloo, LMB Heino, Qwinpro en L3D-printen ook hun producten en/of diensten zien. Heino Werkt duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Rijkswaterstaat zal bovendien laten weten exact hoeveel verkeer er dagelijks op de N35 rijdt.

“Weet het Sallands publiek wat er achter de deuren van deze twee schitterende bedrijven allemaal afspeelt? Welke geheimen deze bedrijven hebben om succesvol te zijn?”, vraagt Toon van der Burg namens de werkgroep Heino Werkt zich hardop af. Fakkert Diervoeders bestaat al 157 jaar en ontwikkelt, produceert en verkoopt kwaliteitsvoeders. Bezoekers worden door eigenaar Robert Fakkert en zijn zoon Thomas welkom geheten en krijgen van de medewerkers uitleg over het productieproces; van grondstof tot diervoeder.

Het publiek kan een kijkje nemen in de gloednieuwe en geautomatiseerde fabriek van het bedrijf. De fabriek, hal, winkel en kantoren zijn afgelopen jaar nieuw gebouwd en hebben een moderne uitstraling gekregen. Het gas heeft plaats gemaakt voor een warmtepomp en de zonnepanelen zorgen voor de stroomvoorziening. De iba’s en de nieuwe sloot met wabi zorgen er voor dat al het (afval) water op eigen terrein ‘verwerkt’ wordt.

Kinderopvang
Braakman Dienstverlening is een veelzijdig en technisch breed inzetbaar bedrijf. Braakman detacheert personen, levert en monteert systeemwanden en plafonds en legt vloerverwarming aan in woningen en bij bedrijven. Tijdens de Open Dag worden er leerzame demonstraties gegeven door de medewerkers van Braakman. Ook vind je bij Braakman de professionele kinderopvang Fontana. Die is een onderdeel van Braakman BV. Bij Fontana worden per dag maximaal twaalf kinderen opgevangen in het buitengebied van Heino.

Op beide locaties zijn er leuke activiteiten voor kinderen en ouders. Je kunt bijvoorbeeld de lucht in met een hoogwerker, een graafmachine besturen, ponyrijden, rijden op een heuse skelterbaan, ravotten op een springkussen en een raketauto bouwen.

Fakkert Diervoeders is te vinden aan de Zwolseweg 87 in Heino; Braakman aan de Zwolseweg 76 in Laag Zuthem. Meer informatie over Heino Werkt is te vinden op staging2.heinowerkt.nl en staging2.heinoaktief.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.