Eerste aangevraagde elektrische laadpaal in gemeente Raalte in gebruik

RAALTE – Sinds vorig jaar is het in de gemeente Raalte mogelijk om een laadpaal in de openbare ruimte aan te vragen. De eerste die daar gebruik van heeft gemaakt is Herman Holtmaat, voorzitter van Sporthal De Achterberg in Luttenberg. De laadpaal is voor iedereen met een elektrische auto te gebruiken en voorzien van twee oplaadpunten.

De laadpaal past in het rijtje duurzame maatregelen die Sporthal De Achterberg al eerder heeft genomen: zonne-energie, zonnecollectoren en led-verlichting. Voorzitter Herman Holtmaat: “Met de laadpaal maken we onze accommodatie nog duurzamer. Daarnaast is het een stukje gastvrijheid naar teams die ons bezoeken. Bovendien kan BSO ’t Schanebroekkie, als vaste gebruiker van de sporthal, ook profiteren van de laadpaal.”

Ook de gemeente is blij met de geplaatste laadpaal. Wethouder Frank Niens: “De laadpaal in Luttenberg past bij onze duurzaamheidsambitie. Wij streven naar een gemeente brede dekking voor elektrisch rijden.” Naast de locaties die aangevraagd worden laat de gemeente een aantal palen op strategische locaties plaatsen, zoals in de dorpskernen. Een daarvan komt in het hart van Luttenberg, aan de Butzelaarstraat ter hoogte van café & zalen Spoolder.

Wie een laadpaal wil aanvragen kan dat doen bij de gemeente Raalte. Na de aanvraag beoordeelt de gemeente of de laadpaal gerealiseerd kan worden. Hierbij wordt onder meer gekeken naar mogelijkheden voor clustering van oplaadpunten, vindbaarheid, zichtbaarheid en parkeerdruk. Aanvragen worden niet gehonoreerd als er op eigen erf ruimte is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.