Drie heilige dagen; Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen

RAALTE – In de Basiliek van de H. Kruisverheffing zullen Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Pasen worden gevierd.

Het Laatste Avondmaal van de Heer en de instelling van de Eucharistie en het Priesterschap worden op Witte Donderdag herdacht. Om 19.00 uur is er een feestelijke Eucharistieviering met het Gemengd Koor. Aansluitend aan deze Eucharistieviering kan het H. Sacrament nog worden aanbeden in de Basiliek tot 21.30 uur. Op dat tijdstip is er een kort gebed ter afsluiting.

Goede Vrijdag wordt het lijden en sterven van Jezus herdacht. De Plechtigheden zijn ’s middags om drie uur. Dat is immers het stervensuur van de Heer en daarom herdenkt de Kerk dan in een plechtige viering wat er gebeurde op Golgotha.

De Paaswake, met de wijding van het nieuwe vuur, het binnendragen van de Paaskaars, lezingen uit de H. Schrift, hernieuwing van de Doopbelijdenis en viering van de Eucharistie begint zaterdag 20 april om 21.00 uur. Viva Voce zingt. Het belooft een mooie viering te worden Er gebeurt veel in de wake, maar het zal niet extreem lang duren.

In al deze drie genoemde vieringen zal pastoor Ronald Cornelissen celebrant zijn, geassisteerd door diaken Marc Brinkhuis.

Op Eerste Paasdag is de Eucharistie om 10.30 uur met Gemengd Koor en celebrant is pastoor Verweij.

In de Pauluskerk zijn de vieringen op Goede Vrijdag om 15.00 uur Kruisweg en 19.00 uur een viering rond het lijden en sterven van Jezus, met pastoraal werker Lonneke Gunnink en ds. Karolien Zwerver. Eerste Paasdag is de Eucharistie in de Paulus om 9.00 uur met In Between en pastoor Cornelissen is dan de celebrant.

Tweede Paasdag is er in Raalte één viering om 9.00 uur. Deze Eucharistieviering is in de Pauluskerk met pastor Gé Nijland als celebrant en het herenkoor zingt.
We hopen dat velen deze heilige dagen komen meevieren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.