De Linderte sterkste bij schoolvoetbaltoernooi Raalte

RAALTE – Basisschool De Linderte kende woensdagmiddag een succesvol schoolvoetbaltoernooi in Raalte. Zowel bij de jongens als bij de meiden was de school het sterkst.

De voetbalvelden bij Rohda Raalte stonden weer vol met fanatieke jongens en meisjes, die meededen aan het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi. Na de voorrondes vorige week in Luttenberg, Broekland en Raalte, vonden woensdag de finalewedstrijden plaats bij Rohda Raalte op sportpark Tijenraan.

De winst van het schoolvoetbaltoernooi bij de jongens ging naar de Linderte A1 uit Raalte, voor Bernadette A2 en de Bernadette A1 uit Heeten. Bij de meisjes ging de winst naar de Linderte uit Raalte voor de Esmoreit uit Luttenberg en de Korenbloem uit Raalte.

Deze editie werden voor het eerst alle wedstrijden 8-tegen-8 gespeeld. Deze opzet verhoogde de snelheid in de wedstrijden en zorgde voor meer doelpunten dan de voorgaande edities, waar de A poule nog op een heel veld gespeeld werd. In totaal deden er maar liefst 22 jongensteams mee en 16 meisjesteams.

Fair Play
Ook dit jaar was het weer druk op en rond de voetbalvelden bij Rohda Raalte. De sfeer was goed er werd zeer sportief gespeeld. Regelmatig werden er hoge cijfers uitgedeeld door de verschillende leerlingen van het Carmel College, die de wedstrijden als scheidsrechter leidden. Niet alleen het gedrag op het veld tijdens de wedstrijd erg positief, maar het viel ook op dat na afloop van elke wedstrijd netjes de handen werden geschud en de scheidsrechters bedankt werden voor de goede leiding.

De Fair Play scores lagen dicht bij elkaar, maar uiteindelijk scoorde de Esmoreit net iets beter waardoor de beker na afloop van deze editie mee ging naar Luttenberg.

Regionale samenwerking
Ook dit schooljaar stelt het Sportbedrijf Raalte bij alle schoolsporttoernooien in de gemeente Raalte de Fair Play prijs beschikbaar en vraagt zij daarmee aandacht voor sportief gedrag. In de hele regio Salland wordt vanuit een samenwerking met Sportbedrijf Deventer en UtHuus in Olst-Wijhe extra aandacht besteed aan Fair Play.

Foto: Leerlingen van basisschool de Esmoreit uit Luttenberg, met de door hun gewonnen Fair Play beker.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.