Con Amore met Stabat Mater

LEMELERVELD – Gemengd koor Con Amore uit Lemelerveld voert op Palmzondag 14 april en Goede Vrijdag 19 april het ‘Stabat Mater’ van J. Haydn op. De uitvoering op 14 april vindt plaats in de Grote Kerk in Dalfsen en begint om 19.00 uur; die op 19 april in de Heilig Hartkerk in Lemelerveld om 19.30 uur. In 1767 componeerde Haydn het Stabat Mater. Het werk beschrijft het verdriet van Maria tijdens de kruisiging van Christus. Voor de beide concerten is Con Amore uitgebreid met een aantal gastkoorleden. Als solisten werken mee: Yvonne Boerdam (sopraan), Franka van Essen (mezzosopraan), Eyjólfur Eyjólfsson (tenor) en Aart van der Snoek (bas). Het koor wordt bovendien begeleid door een orkest. Bert Bootsma bespeelt het orgel. De muzikale leiding is in handen van dirigent Wim van Lenthe. De entree is gratis. Er is wel een collecte bij de uitgang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.