Burgerbegroting in gemeente Raalte vordert

RAALTE – De plannen voor een burgerbegroting in de gemeente Raalte vorderen vlot. Het zogeheten ‘bouwteam’ van Heeten Begroot is dit jaar hard aan de slag om tot een concreet voorstel voor een burgerbegroting te komen.

Ervaringen van elders benutten, gesprekken met inwoners, raadsleden en ambtenaren: wie wil is vanaf april uitgenodigd om mee te praten over hoe de burgerbegroting er straks uit komt te zien in Heeten. En als het slaagt, kan de raad in volgende jaren bezien wat de mogelijkheden zijn voor andere dorpen en wijken binnen de gemeente.

Bouwteam in actie
Het bouwteam Heeten Begroot bestaat uit vier Heetenaren, twee ambtenaren, twee afgevaardigden vanuit de raad en twee adviseurs. Naast een bezoek aan Geffen en Breda om inspiratie op te doen en te leren uit de praktijk van anderen, heeft het bouwteam samen met een groep van tien enthousiaste Heetenaren een enquête gemaakt voor inwoners. Die kunnen vanaf 1 april worden ingeleverd bij PLUS Severijn, of online worden ingevuld.

Daarnaast worden in april en mei gesprekken ingepland met ambtenaren en de raadsfracties over hun wensen, twijfels en ideeën: welke vragen leven er nog? Waar zit energie en waar schuurt het? Wat is nodig? Op maandagavond 17 juni zijn zowel inwoners als raadsleden en ambtenaren van harte welkom bij het zwembad in Heeten om de opbrengst te bespreken en samen te bekijken of dit in één of twee best-scenario’s kunnen worden gevat.

https://staging2.youtube.com/watch?v=3PUx1wLnmWg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.