Home / Algemeen / Broekland is het ‘poepzat’: ‘Vot met die pröttel, ruum op die köttel’

Broekland is het ‘poepzat’: ‘Vot met die pröttel, ruum op die köttel’

BROEKLAND – Het is één van de grootste ergernissen onder Nederlanders: hondenpoep op straat. Ook in Broekland ontsiert hondenpoep regelmatig de speelveldjes, paden en bermen. Plaatselijk Belang Broekland krijgt dan ook regelmatig het verzoek om hier aandacht voor te vragen. Voor hondenpoep geldt een opruimplicht. Poept een hond op openbaar terrein binnen de bebouwde kom, dan moeten de uitwerpselen van de hond direct worden opgeruimd.

Met een ludieke sandwichborden campagne wil PB Broekland hondenbezitters in het dorp alert maken op de overlast van niet opgeruimde hondenpoep. Met Broeklandse plaatjes en teksten als ‘Vot met die pröttel, ruum op die köttel’ en ‘In een poep en een scheet pak je ‘m beet’ worden hondenbezitters opgeroepen om samen Broekland schoon te houden.

Lees ook

Ook in 2021 geen Zwarte Cross vanwege coronavirus

HENGELO (GLD) – De organisatie van de Zwarte Cross, Feestfabriek Alles Komt Goed BV, heeft …

3 comments

  1. Heel grappig. Hoe gaan jullie bepalen of het werkt?

  2. dit noemen wij samen delen met het gezegde van Ik de hond en Jij de stront

  3. Gerard de Witte

    Trap er niet in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.