Brandweerteams uit Noordoost-Nederland oefenen in Dedemsvaart

DEDEMSVAART – Tien brandweerteams uit van veiligheidsregio’s Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en Gelderland nemen zaterdag 6 april in Dedemsvaart deel aan de provinciale vaardigheidstoets. Met deze toets bereiden de teams zich voor op de gewestelijke vaardigheidstoetsen.

De vaardigheidstoets speelt zich af op een locatie in Dedemsvaart. Tussen 08.00 en 17.00 uur bootsen de teams een inzet na. Deze wordt beoordeeld door officiële juryleden van het ABWC. Rook en vuur worden niet gebruikt maar wel optische en geluidssignalen.

Om het wedstrijdeffect en het realiteitsgehalte zo groot mogelijk te houden wordt er vooraf geen informatie verstrekt over het scenario. Ook de exacte locatie blijft voor de deelnemers tot 6 april onbekend. De provinciale wedstrijden worden afgesloten met een prijsuitreiking door burgemeester Snijders van de gemeente Hardenberg. De prijsuitreiking vindt plaats om 19.00 uur in de brandweerkazerne van Dedemsvaart aan de Hoofdvaart 55.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.