Brandweer extra alert op droge natuur, surveillance vanuit de lucht

REGIO – Door aanhoudende droogte in de natuur is er op dit moment in Overijssel een verhoogde kans op snelle uitbreiding van een natuurbrand. De brandweer is daarom extra alert en roept natuurbeheerders, terreineigenaren en inwoners op een brand snel te melden via 112.

Gezien de waarden van de meetstations, de droogte en de verwachte hogere temperaturen voor de komende dagen is besloten over te gaan naar fase 2 ‘extra alert’. Dit in navolging van de drie andere oostelijke regio’s Noord- Oost Gelderland, Gelderland Midden en Gelderland Zuid. Een natuurbrand kan zich in deze droge periode zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen en uitbreiden.

De brandweer is extra alert en start dinsdag al met luchtsurveillance. In geval van een natuurbrand rukt de brandweer met extra materieel en mankracht uit.

Paasvuren
Komend weekend zijn ook in Salland en het Vechtdal veel paasevenementen gepland. Daarbij worden ook paasvuren ontstoken. Deze paasvuren vallen onder het immaterieel cultureel erfgoed. De brandweer zal, op verzoek en in samenwerking met de gemeenten adviseren onder welke strikte veiligheidsmaatregelen deze paasvuren door kunnen gaan.

Het gaat daarbij alleen om paasvuren waar de brandweer, op verzoek van de gemeenten, op heeft geadviseerd. Uiteindelijk is het de gemeente die de vergunning verleent en daarmee beslist of het paasvuur door kan gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.