Bezoek de bijenstal op De Sprengenberg

Dat bijen zoemen, dol zijn op nectar en kunnen steken wist je waarschijnlijk al wel, maar hoe maakt een bij eigenlijk honing? Waarom zijn bijen zo belangrijk voor de natuur en wat betekent het voor de bijen dat er steeds minder bloemen zijn? Al deze antwoorden kan onze imker je op zondag 21 april geven. Kom van 14.00 tot 16.00 uur naar de bijenstal op De Sprengenberg en stel al je vragen aan onze imker.

Honing snoepen

Bij bijen hoort natuurlijk honing. Maar wist je ook dat de smaak van de bloemen, te proeven is in de honing? Als een bij heel veel nectar van de lindes heeft gesnoept, krijg je lindehoning. En heeft hij veel van de heide geproefd, dan krijg je heidehoning. Op eerste paasdag kun je het verschil bij ons komen proeven. En als je het lekker vindt, kun je natuurlijk een potje mee naar huis nemen!

Zaadbolletjes maken

Het gaat in Nederland niet goed met de wilde bloemen. En dat is slecht nieuws, want wilde bloemen zijn heel belangrijk voor mens en natuur. Zonder wilde bloemen, geen insecten en zonder geen insecten geen vogels. Om heel Nederland weer in bloei te zetten, kunnen kinderen deze middag, voor een klein bedrag, bij ons een zaadbolletje komen maken. Neem deze na afloop mee naar huis en zoek een mooi plekje in de tuin voor het bolletje. Het kan even duren, maar uiteindelijk krijg je een mooi stukje “wilde natuur” in je tuin.

Startpunt en boeken

Vooraf aanmelden is niet nodig, kom gewoon op 21 april tussen 14.00 en 16.00 uur naar de bijenstal tegenover de parkeerplaats van De Sprengenberg. Molenweg 2 in Haarle.

Voor meer activiteiten: staging2.natuurmonumenten.nl/agenda

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.