Bestrijden van de eikenprocessierups

RAALTE – Ieder jaar komt de eikenprocessierups tevoorschijn. Dit betreft de rups van een nachtvlinder. Groepsgewijs gaan deze rupsen ‘s nachts – in processie – op zoek naar voedsel (eikenbladeren); vandaar de naam eikenprocessierups. De behaarde rups kan in de maanden mei, juni en juli worden aangetroffen op een groot aantal eikenbomen in vrijwel geheel Nederland.
Als er contact is geweest met de microscopisch kleine, pijlvormige brandharen van deze rups, kunnen er klachten ontstaan zoals jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of aan de luchtwegen.
De gemeente Raalte bestrijdt de rups op verschillende manieren. Omdat de koolmees de eikenprocessierupsen eet, hangt de gemeente onder meer nestkastjes voor koolmezen op. Bovendien stelt de gemeente 200 gratis bouwpakketjes hiervoor beschikbaar. Voor meer informatie en/of belangstelling voor een nestkastje: staging2.raalte.nl/nieuws/de-eikenprocessierups-wat-doen-we-ertegen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.