Home / Nieuws / Beiaardier Raalte brengt eerbetoon aan Nôtre Dame

Beiaardier Raalte brengt eerbetoon aan Nôtre Dame

RAALTE – Beiaardieer Henk Veldman opent woensdagochtend de passiebespeling in Raalte met een eerbetoon aan de Nôtre Dame. De wereldberoemde kathedraal in Parijs brandde maandagavond voor een groot deel af.

De beiaardmuziek in de stille week wordt traditioneel vaak gevuld met koralen en aria’s uit de passies van Johann Sebastian Bach. Ook nu zal Veldman deze muziek op de klokken van de Kruisverheffingskerk in Raalte spelen, waarin het lijden en het sterven van onze Heer en Heiland Jezus Christus wordt herdacht.

Maar ook klinkt er een gebed voor de Nôtre Dame te Parijs. “Iedere organist en musicus die deze prachtige gotische kerk ooit heeft bezocht, is diep getroffen door dit verschrikkelijke drama”, aldus Veldman.

“De kerk die de bakermat is geworden van onze meerstemmigheid, waar zoveel componisten muziek voor hebben geschreven en waar zoveel mensen spiritueel door zijn gesterkt, gedenken wij in onze gebeden.”

Componist Leon Boëlmann heeft in de 19e eeuw de ‘Suite Gothique’ geschreven met daarin het zangrijke ‘Prière à Notre Dame’. Met dit gebed wordt de passiebespeling woensdagmorgen om 11.00 uur op het Raalter carillon ingeluid.

Lees ook

Fietstocht door Duursche Waarden

DEN NUL – Staatsbosbeheer presenteert op zondag 8 augustus een fietstocht door de Duursche Waarden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.