Wijhese girlpower in Provinciale Staten?

Twee kandidaatstatenleden uit Wijhe bundelen krachten voor belangen Salland

WIJHE – Karin van der Toorn en Claudi Groot Koerkamp uit Wijhe staan beide op de kandidatenlijst voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart aanstaande. Karin staat op de 14e plek voor het CDA en Claudi op de 3e plek voor GroenLinks. In plaats van elkaar te beconcurreren besloten ze krachten te bundelen. Samen sterk voor Salland en Overijssel.

CDA en GroenLinks, gaat dat samen?
“Tot onze verrassing bleken we veel overeenkomsten te hebben maar ook een aantal vooroordelen die helemaal niet klopten. Zo bleek Karin van origine een stadsmeisje en Claudi juist een boerendochter. Dat hadden we beiden niet van elkaar verwacht. Karin had verwacht dat GroenLinks alle boeren het land uit wilde hebben en Claudi verwachtte dat Karin’s ambities op het platteland ten koste zouden gaan van natuur. Beide aannames bleken niet te kloppen.”

Wat waren dan de overeenkomsten?
“Nou ten eerste natuurlijk dat we beiden willen dat het goed gaat met onze provincie en onze dorpskernen. We geloven beiden dat we welvaart nodig hebben om in welzijn te kunnen leven. Landbouw is een belangrijke sector in Overijssel. We vinden het beiden belangrijk dat de landbouw in Overijssel toekomstbestendig wordt. We streven naar biodiversiteit. Het CDA wil financiële tegemoetkoming voor onderhoud van het landschap voor boeren in gebieden die nu tussen wal en schip vallen. GroenLinks wil een landschapsfonds voor landbouw om aanleg van houtwallen te stimuleren. Je ziet; we zitten best op één lijn.”

Waar wringt het dan?
“GroenLinks wil dat landbouw geen schade toebrengt aan landbouwgrond en is voor kringlooplandbouw en grondgebonden veeteelt. Het CDA wil ook zoveel mogelijk omschakeling naar toekomstbestendige landbouw maar vindt dat er ruimte moet zijn voor alle vormen van boerenbedrijven. Daar wringen onze standpunten natuurlijk hier en daar.”

Hoe gaan jullie dat oplossen dan?
“We denken dat het elkaar vinden zoals wij nu hebben gedaan de eerste stap is. Begrip en respect voor elkaars standpunten en vandaar uit zoeken naar een oplossing die acceptabel is. En vrouwen mogen elkaar wel een beetje meer steunen in dit mannenbolwerk. Een beetje meer girlpower dus! We hebben een mooie eerste basis gelegd en hopen echt sámen in de Staten te komen zodat we op kunnen komen voor de belangen van Salland in Overijssel.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.