Sallanders Wijnand en Frank op dijkinspectie in Verenigde Staten

MEMPHIS / SALLAND – De Amerikanen verwachten deze week een zeer hoge waterstand op de Lower Mississippi River nabij Memphis, Tennessee. Wijnand Evers uit Heeten en Frank Jansen uit Raalte zijn er namens Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) bij.

De waterkeringbeheerders zijn op verzoek van United States Corps of Engineers (USACE) afgereisd naar de Verenigde Staten om mee te kijken en te adviseren over hoe de Amerikanen hun waterveiligheidstaak uitvoeren. Evers en Jansen zijn zelf kartrekkers van een internationaal team dat ingezet kan worden voor hulp bij waterveiligheid. Ze stapten in het vliegtuig en lopen mee met de dijkinspecties.

“Zojuist de briefing gehad”, stuurde Frank Jansen dinsdagochtend via whatsapp aan zijn collega’s in Nederland. “Op dit moment de derde hoogste waterstand ooit. De Amerikanen zijn al volop bezig met dijkinspectie, op maximale bezetting. We zijn zojuist vertrokken naar Cairo, ongeveer 300 kilometer naar het noorden, om daar te gaan kijken bij de dijken.”

Frank Jansen (midden) en Wijnand Evers (rechts)

Wijnand Evers (rechts) bij opkisting met zandzakken

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.