Waterschap organiseert informatieavonden over versterken IJsseldijk

OLST/WIJHE – In 2017 is het waterschap een project gestart om de IJsseldijk weer te laten voldoen aan de veiligheidsnormen. Voor het versterken van de dijk (van Zwolle tot Olst) is een conceptplan (concept-VKA) opgesteld. Hierin staat welke maatregelen het beste genomen kunnen worden om de dijk te versterken. Het project IJsseldijk Zwolle-Olst is onderdeel van het landelijke Deltaplan Waterveiligheid (Hoogwaterbeschermingsprogramma). Het waterschap wil over dit concept-VKA de komende weken in gesprek met de inwoners van Olst, Wijhe, Herxen en Zwolle. Op 9, 11 en 16 april zijn er inloopbijeenkomsten. Iedereen is welkom tussen 19.00 en 21.00 uur.

Door de inbreng van veel betrokkenen en belanghebbenden zijn verschillende alternatieven onderzocht. Hierbij zijn de invloed op de omgeving, technische voor- en nadelen en kosten in beeld gebracht en afgewogen. Alle woningen en objecten met beschermde status in het plangebied worden behouden. In de reactieperiode verzamelt het waterschap alle reacties op het voorstel. Het Algemeen Bestuur van WDODelta stelt in het najaar het definitieve voorkeursalternatief vast. Na die vaststelling start de planuitwerkingsfase, waarin het voorkeursalternatief in meer detail wordt uitgewerkt tot een definitief plan.

Bewoners en belangstellenden kunnen binnenlopen wanneer men wil. Elk half uur is er een presentatie over het project en het voorstel voor het concept-VKA. Er is ruim de tijd voor gesprek en het stellen van vragen.

De bijeenkomsten zijn in:
Zwolle: dinsdag 9 april – 19:00-21:00 uur – Wijkcentrum SIO, Zwolle
Herxen: donderdag 11 april – 19:00-21:00 uur – Dorpshuis De Herxer Marke, Herxen
Wijhe: dinsdag 16 april – 19:00-21:00 uur – Gemeentehuis Olst-Wijhe, Wijhe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.