Vier keer goud en twee keer brons voor Salland bij Special Olympics

RAALTE – Vier keer goud en twee keer brons, dat is de oogst van de vier Sallandse sporters die deel hebben genomen aan de Special Olympics in Abu Dhabi. De Nederlandse delegatie bestond in totaal uit 64 sporters. Zij namen 33 keer goud, 18 keer zilver en 19 keer brons mee naar huis.

Vanuit Hera’11 mochten vier zwemsters deelnemen aan deze spelen. Jo-Ann Wijermars behaalde goud op de vierhonderd meter vrije slag en de achthonderd meter vrije slag. Maud Jonkman maakte samen met Meike Terhorst deel uit van het Nederlandse team dat meedeed aan vier keer vijftig meter wisselslag estafette. Daarmee wonnen de twee goud.

Meike behaalde bovendien goud op de tweehonderd meter vrije slag en brons op de 100 meter vrije slag en de 100 meter schoolslag. Miranda Albers won geen medailles, maar werd op de drie onderdelen waar ze aan meedeed wel verdienstelijk zesde, vijfde en vierde.

De World Games staan niet alleen garant voor mooie sportprestaties. Ook de sportiviteit bij de wedstrijden straalt ervan af: coaches die de tegenstander bij verlies troosten en sporters die andere sporters aanmoedigen. Meedoen aan de World Games, twee weken van huis en elke dag nieuwe ervaringen opdoen maakt dat de sporters met een verstandelijke beperking enorm groeien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.