Verkiezingen: CDA blijft de grootste in Overijssel, Forum voor Democratie grote winnaar

REGIO – De meeste stemmen zijn inmiddels geteld en dus kan de voorlopige balans worden opgemaakt. Het CDA verliest twee zetels, maar blijft de grootste in de provincie. Forum voor Democratie gooit ook in Overijssel hoge ogen en komt vanuit het niets met zes zetels in de Staten. GroenLinks doet het goed in de Overijsselse steden. Zowel in Zwolle als in Deventer is de partij de grootste.

De huidige coalitie heeft geen meerderheid in de Provinciale Staten. De coalitie met CDA, VVD, ChristenUnie en D66 staat nu op 22 zetels van de 47. Er is een vijfde partij nodig om een meerderheid te krijgen.

Op de website van RTV Oost is een kaart te vinden waarop je kan zien hoe er gestemd is in jouw gemeente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.