‘Verhoogde kwaliteit van medicatiezorg door regionale samenwerking’

REGIO – In de regio Hardenberg tot en met Wijhe heeft de regionale vereniging van lokale apothekers (SAVE-apothekers) samen met de apotheekhoudende huisartsen en thuiszorgorganisaties (Carinova, Buurtzorg, Beter Thuis Wonen Thuiszorg , Saxenburgh Groep en Zorgspectrum Het Zand) de handen ineengeslagen. Door een regionale samenwerking in Noordoost-Overijssel neemt de kwaliteit van zorg op het gebied van medicatie toe.

Samenwerkingsafspraken

Het distributieproces van medicijnen verloopt via diverse schijven, daarbij hanteerde elke organisatie haar eigen werkwijze. Door met elkaar nu één werkwijze af te spreken wordt er veel tijdwinst geboekt en verbetert de medicatieveiligheid. Daarnaast is het proces van medicatiezorg nu voor iedereen zo goed mogelijk ingericht. Waar eerst per organisatie verschillende werkwijzen werden gehanteerd, werkt men nu volgens één door iedereen onderschreven Geneesmiddel Distributie Protocol. Hierdoor weet iedereen waar hij aan toe is en worden er minder fouten gemaakt in het medicatieproces.

Voor iedereen brengt de nieuwe samenwerkingsafspraken voordelen met zich mee. Inwoners uit de regio kunnen nu, ongeacht voor welke zorgpartij men kiest, rekenen op medicatiezorg van hoog en vertrouwd niveau. Op 1 april 2019 ondertekenen de betrokken partijen de samenwerkingsovereenkomst. Daarna werken alle partijen op de nieuwe manier samen. Alle betrokkenen hebben veel vertrouwen in de nieuwe werkwijze.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.