Tweede editie van Omloop van Salland

HEINO – FTC Heikera en CRT Raalte presenteren op zaterdag 6 april de tweede editie van de Omloop van Salland. Starten kan tussen 13.30 en 14.30 uur vanaf Café De Baron in Heino. De finish ligt 78 km ‘verderop’ bij Bierencafé De Zuiderbuur aan de Grotestraat 28 in Raalte. Vorig jaar organiseerde FTC Heikera de tocht nog zelf, ditmaal hebben de Heinoërs versterking gekregen van CRT Raalte.

De lente is het seizoen van de Vlaamse voorjaarsklassiekers. Niet zelden zijn de kasseien de scherprechters in deze befaamde eendaagse ritten. In Salland zijn er dan wel geen kasseienritten, maar wel klinkerwegen. Met de Omloop van Salland kan iedereen iets van de sfeer van die klassiekers opsnuiven. De Omloop kent een open inschrijving: iedereen kan zelfstandig of in groepjes de route fietsen.

De is route is 78 km lang, bepijld (en als GPS-routes beschikbaar) en voert voor zo’n 28 km over klinkerwegen, waaronder De Steege en de Hellendoornseweg in Mariënheem, de Ter Borgweg in Luttenberg, de Haarweg en de Twentseweg in Heino, de Molenhoekweg in Hoonhorst en de Rietbergweg in Wijhe. Ook de Hagenvoorde en Het Nijenhuis onder Wijhe ontbreken natuurlijk niet. Omdat de verbindende wegen normaal verharde (asfalt)wegen zijn, is de tocht voor alle fietsen toegankelijk.

CRT Raalte en FTC Heikera zorgen voor een passende ambiance. Start- en finishlocatie worden in Vlaamse sferen gebracht. De klinkerstroken worden met naam, classificatie en lengte aangekondigd. Deelnemers met Strava kunnen op twee hobbelige wegen hun krachten meten met anderen. Bij de finish zorgt Bierencafé De Zuiderbuur in Raalte voor een (eventueel alcoholvrij) Belgisch biertje (tegen inlevering deelnamecoupon).

Meer informatie: johnruiter@ziggo.nl, mob. 06-50859960. Zie verder staging2.heikera.nl en staging2.crtraalte.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.