Theo Duteweerd directeur varkenshoudersorganisatie POV

MARIËNHEEM – Theo Duteweerd (50) uit Mariënheem wordt per 1 april directeur bij de landelijke Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV). Het gaat om een nieuwe functie. Met de komst van Duteweerd als directeur is de opbouw van een professionele werkorganisatie voltooid.

Duteweerd zal de dagelijkse leiding hebben over de werkorganisatie, bestaande uit vier beleidsmedewerkers, een leden-informatiedesk en een communicatie-medewerker. De werkorganisatie ondersteunt het bestuur van de POV. Ook zal hij een belangrijke rol vervullen in de contacten met de leden en in de samenwerking met andere partijen in de keten, het beleid en de maatschappij.

POV-voorzitter Linda Janssen (opvolgster van Ingrid Jansen die nu directeur van Stimuland in Vilsteren is) is verheugd Duteweerd als directeur te hebben kunnen binnenhalen: “Theo is voor ons de juiste persoon om de POV verdergaand te professionaliseren. Hij kent de sector, heeft een groot netwerk en heeft laten zien leiding te kunnen geven aan een werkorganisatie in het complexe werkveld.”

Theo Duteweerd is een bekende binnen de varkenshouderij. Op dit moment geeft hij leiding aan het Varkens Innovatie Centrum (VIC) in het Brabantse Sterksel. VIC Sterksel is een van de innovatiecentra van Wageningen UR Livestock Research. Voorlopig zal hij enkele dagdelen per week verbonden blijven aan VIC Sterksel, om de afbouw van dit centrum te begeleiden. Duteweerd is ook een bekende binnen de POV. Hij was onder meer penningmeester van de NVV (Nederlandse vakbond varkenshouders) en een van de grondleggers van de samenvoeging van de NVV en de LTO-Vakgroep Varkenshouderij. Duteweerd was varkenshouder en woont met vrouw en drie kinderen in Mariënheem.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.