Stöppelhaene maakt eerste namen bekend: Within Temptation, Glennis Grace, Kraantje Pappie en BLØF naar Raalte

RAALTE – Stöppelhaene pakt dit jaar flink uit. Within Temptation, BLØF, Glennis Grace, Kraantje Pappie, Ronnie Ruysdael en DJ Paul Elstak betreden op donderdagavond het podium.

De Nederlandse band Within Temptation staat al ruim twintig jaar aan de top binnen het genre. De band rondom frontvrouw Sharon den Adel behaalde met nummers als ‘Mother Earth’ en ‘Ice Queen’ zowel nationaal als internationaal grote successen. Inmiddels heeft Within Temptation alweer zeven albums uitgebracht, waarvan Resist (2019) het meest recente album is. “We zijn trots dat we de band op dit moment in hun carrière hebben kunnen boeken. Het album krijgt geweldige recensies en de fanbase van Within Temptation stijgt wereldwijd in een sneltreinvaart. Een show van deze band staat garant voor een mega spektakel!”, zegt voorzitter Paul Wittenhorst.

BLØF

Na 11,5 jaar is de hit Rood van Marco Borsato niet meer de grootste Nederlandstalige hit ooit, maar het nummer Zoutelande. BLØF is een van de meest succesvolle bands van het land met Paskal Jakobsen als frontman. “In 2013 stonden ze voor het laatst op het hoofdpodium in Raalte. Dan is het toch hoog tijd dat ze weer naar Stöppelhaene komen?”

Glennis Grace

Glennis Grace won in 1984 op zestienjarige leeftijd de Soundmixshow als Whitney Houston. Vorig jaar nam ze deel aan America’s Got Talent en zong tijdens de auditieronde het nummer Run to You van Whitney Houston. Ze schopte het uiteindelijk tot de finale. De Amsterdamse zangeres staat 29 augustus met haar band op het hoofdpodium in Raalte.

Kraantje Pappie

De Groningse rapper Alex van der Zouwen, beter bekend als Kraantje Pappie, komt voor de tweede keer naar Stöppelhaene. Zijn driedelige albumreeks Crane verschafte een groots, eigen en elektronisch geluid en een verzameling aan gouden en platina hits, waaronder de singles; ‘Waar Is Kraan’, ‘Feesttent’, ‘pompen’ en ‘De Manier’. Het derde album Crane III behaalde de gouden status. LIL Craney doet het groots: Kraantje Pappie bekroont zijn meest succesvolle jaar tot op heden met een show in AFAS Live in april en een optreden op het hoofdpodium in Raalte.

Paul Elstak

Paul Elstak is een happy hardcore legende van het eerste uur, die in de jaren negentig hits scoorde zoals Rainbow in the sky en Luv U More. Hij scheef ook de titelsong voor de film New Kids Turbo. En ook tegenwoordig brengt Paul nog regelmatig nieuwe hardcore uit op zijn eigen label, met zijn eigen typische happy hardcore stijl.

Ronnie Ruysdael

Dé enige artiest met een eigen die-hard fanclub in Raalte! Haal alle toeters, bellen, sjaaltjes, slips, glitters en zonnebrillen maar van stal, Ronnie Ruysdael laat de hele Sallandse Herberg zingen en springen! Met zijn bakkebaarden staat deze showman garant voor een ouderwets gezellig feestje met polonaise. Deze rasartiest zet zijn excentrieke tanden in het publiek en laat niet los voordat er zichtbaar sprake is van een feestje. Dans je de hele nacht met mij, Annemarie, Roos in je blonde haren, Blauw van de sangria, Japapa en M’n fiets is gejat: alle hits komen, naast nieuw repertoire, voorbij tijdens een optreden.

Grote uitdaging

“Dit is een ongekende line-up,’’ vertelt Stöppelhaene voorzitter Paul Wittenhorst enthousiast. Want makkelijk is het niet, bekent hij, om zo’n line-up van grote Nederlandse acts op je festival te krijgen. Al tijdens de editie van Stöppelhaene 2018 ging hij samen met de programmacommissie aan de slag. “Het lijkt ieder jaar makkelijk als het programma eenmaal staat. Maar om dan het jaar erop weer met iets fris en vernieuwends te komen? En dan moeten de artiesten ook nog tijd hebben en willen. De samenstelling van het programma blijft ieder jaar opnieuw een grote uitdaging!”

Kaartverkoop

Tickets voor het donderdagavondprogramma op 29 augustus in Raalte zijn vanaf zaterdag 23 maart 9:00 uur te koop via de website staging2.stoppelhaene.nl en lokale voorverkoop bij Schulten Lederwaren en Primera in Raalte. Kaarten kosten € 25,- (excl. servicekosten bij online koop). Voor kinderen tot en met 14 jaar zijn er speciale kaarten voor € 15,- in de voorverkoop.
Meer informatie op staging2.stoppelhaene.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.