Statenfractie ChristenUnie op bezoek bij The Green East en Veenhuis in Raalte

De Statenfractie van de ChristenUnie bezocht op werkbezoek in Raalte twee innovatieve bedrijven in de agri- en foodsector. De ChristenUnie bezocht The Green East, een innovatieve bedrijfscampus op het terrein van een voormalige proefboerderij en Veenhuis BV. In de wandelgangen praatte wethouder Dennis Melenhorst de Statenfractie bij over belangrijke maatschappelijke opgaven voor de gemeente Raalte. “De kracht van Raalte straalde wel van dit werkbezoek af.”

De ChristenUnie-fractie werd uitvoerig bijgepraat over de ontwikkeling van The Green East op het terrein van een voormalige proefboerderij. “Het is een mooi en moderne campus in de weilanden aan het worden.” Fractievoorzitter Jan Westert ziet de The Green East als een moderne bedrijfs- en onderwijscampus waar wetenschap en praktisch ondernemerschap handen en voeten wordt gegeven. “De ontwikkeling van zo’n innovatieve en lerende organisatie is voor een gemeente als Raalte en het landelijk gebied bijzonder kansrijk. Bovendien geeft de waardeoriëntatie van dit kennis- en ontwikkelcentrum naar praktische toepassing een boost aan een agri- en foodsector circulaire economie. De ChristenUnie is blij dat Overijssel dit soort initiatieven mee mogelijk maakt.”

Bij Veenhuis werd de Statenfractie bijgepraat over de ontwikkeling van een optimale en innovatieve mesttechniek waarmee een sterke bijdrage wordt geleverd aan duurzame landbouw. Het bedrijf liet de kracht van het MKB en het familiebedrijf zien, maar ook de maatschappelijke vraagstukken waar MKB-bedrijven mee te maken in een omgeving, waar steeds meer wordt verlangd op het gebied van innovatie en de eisen van vakmanschap die dat vraagt van medewerkers.

De Statenfractie van de ChristenUnie was ook blij met de aanwezigheid van wethouder Melenhorst. “In de wandelgangen word je meteen geïnformeerd op de opgaven op het gebied van infra, de spoorverbinding naar Zwolle vereist meer capaciteit, de N35 vraagt om oplossingen. En ik besef ook na dit werkbezoek eens te meer dat we toe zijn aan een flexibeler programmering van de bedrijventerreinen in de regio. Dat geldt niet minder voor de woonopgaven in deze krachtige kernen van Overijssel”, aldus Jan Westert namens de ChristenUnie Overijssel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.