Snel duidelijkheid voor eigenaren asbestdaken en saneerders na rapport TNO

REGIO – Het CDA heeft vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten omdat zij snel duidelijkheid wil voor eigenaren van asbestdaken en asbestsaneerders. Uit een rapport van TNO zou blijken dat de gezondheidsrisico’s van het saneren van asbest kleiner zijn dan gedacht en dat boeren ook zelf aan de slag kunnen met asbestsanering. Wat het CDA Overijssel betreft zijn er nog veel vragen te beantwoorden. Zo wil de fractie weten wat risicoklasse 1 precies inhoudt en of het inderdaad klopt dat boeren zelf hun daken mogen saneren en welke risico’s hieraan verbonden zijn. Daarnaast vraagt de fractie zich af dat als deze TNO uitkomsten de feiten blijken te zijn, hoe het kan dat inwoners van Nederland én de ondernemers in de asbestbranche al die tijd met andere kennis gevoed zijn. Het CDA wil dat inwoners, bedrijven en eigenaren goed en snel geïnformeerd worden, om zo onduidelijkheden te voorkomen

1 REACTIE

  1. Als TNO rapport juist is, waarom dan nog de haast om alles vóór 2024 te verwijderen en niet gewoon wachten tot een reguliere verbouwing. In Nederland hebben een paar angsthazen wat geroepen en iedereen holt er achteraan… waarschijnlijk dus alles op basis van emotie en geldelijk gewin…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.