SallandWonen bouwt buitengewoonthuiswoning

RAALTE – De komende jaren bouwt SallandWonen op verschillende locaties in Salland, waaronder Heeten, Olst, Broekland en Raalte, nieuwe middelgrote huurwoningen voor zowel starters als ouderen en mensen met een specifieke zorgvraag. SallandWonen noemt deze woning de ‘buitengewoonthuiswoning’.
Het aantal één- en tweepersoonshuishoudens groeit sterk en die groei zet door. Deze huishoudens zoeken vaak een woning die wat kleiner is dan de traditionele ééngezinswoning. Om in die vraag te voorzien bouwt SallandWonen deze nieuwe ‘buitengewoonthuiswoning’. Van buiten kan de woning worden aangepast aan de eisen die er voor de desbetreffende bouwlocatie bestaan. Op de begane grond is een ruime woonkamer met keuken te vinden en boven zijn er altijd twee slaapkamers en een badkamer. Omdat er rekening is gehouden met draaicirkels en het eventueel plaatsen van een traplift is de woning ook geschikt voor mensen die zorg nodig hebben.
Het vernieuwende van deze woning is dat de woning geschikt is voor diverse 1- en 2-persoonshuishoudens. Zowel jonge als oudere huurders met of zonder zorgvraag kunnen goed wonen in deze woning. De woning is ook bijzonder, doordat de woning in de fabriek wordt geproduceerd en op de bouwplaats gemonteerd. Hierdoor kan het bouwproces een stuk sneller verlopen dan bij een traditioneel bouwproces. De woning komt als een bouwpakket aan en hoeft op de bouwlocatie alleen maar in elkaar gezet te worden. Er is hierdoor minder afhankelijkheid van toch al schaars bouwpersoneel. Daarnaast kan het ontwerp op verschillende locaties gebouwd worden, wat scheelt in ontwerp- en ontwikkelkosten. SallandWonen bouwt deze woning samen met Slokker Innovate, een onderdeel van de Slokkergroep dat is gespecialiseerd in industrieel bouwen.
De eerste ‘buitengewoonthuiswoningen’ worden gebouwd in de nieuwbouwwijken van Heeten, Olst, Broekland en op de locatie van de voormalige Hartkampschool in Raalte. Als alles volgens plan verloopt, wonen de eerste huurders begin 2020 in de woningen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.