Sallanders naar Cape Epic: 800 kilometer mountainbiken en 16.000 hoogtemeters

REGIO – Ga er maar aan staan: in acht dagen meer dan 800 kilometer mountainbiken door de natuur van Zuid-Afrika met onderweg meer dan 16.000 hoogtemeters. Vijf Sallanders gaan het proberen. Zij doen mee aan de Cape Epic in Zuid Afrika, die op 17 maart van start gaat.

De toch wordt verreden met teams van twee personen. Via Rob Harmelink van Sport Geluk lukte het Maarten Rechterschot uit Holten en Marco Zomer uit Raalte om een startbewijs te krijgen. Daarnaast doen ook Patrick Boerkamp uit Haarle en Rob Ogink uit Deventer als team mee. Maarten: “Tijdens de wedstrijd rij je samen. Je zult elkaar ook moeten helpen bij eventuele problemen. Een van de regels is namelijk dat je met een tijdsverschil van maximaal twee minuten mag rijden en finishen elke dag. Dus het komt aan op samenwerking”.

De afgelopen maanden is er heel veel getraind in het Sallandse. Maarten en Marco togen bovendien ook nog voor een trainingsweek naar Fuerteventura, een van de Canarische Eilanden. De mannen zijn er klaar voor. Rob Harmelink zegt: “Dat wat het uitrijden van de Tour de France voor wielrenners is, is het finishen van de Cape Epic na een week van afzien voor mountainbikers. Het is gewoon het hoogst haalbare en een ervaring om nooit meer te vergeten.”

Laatste voorbereidingen
Wim en Petra Rechterschot van WR Bikes uit Haarle zijn enthousiast hoe deze mannen zich hebben voorbereid op dit avontuur. Nog net voor het vertrek krijgen de mountainbikes een onderhoudsbeurt in Haarle. De dagen voor de wedstrijd staan in het teken van de laatste voorbereidingen. Marco: “Je werkt er lang naar toe en nu mag het gebeuren! Kom maar door met de ‘Big Five’ (de vijf wilde dieren die in Zuid Afrika als toeristische trekkers gelden: de leeuw, de neushoorn, de buffel, het luipaard en de olifant, red.). Waarschijnlijk zien we ze niet, maar dan doen we later nog wel een dagje Emmen.”

Patrick: “Vlak voor mijn 50e wordt dit een ervaring voor het leven. Een mooie serieuze fysieke test en bekroning voor onze vriendschap.” Rob Ogink ziet het als een ‘once in a lifetime experience’. “Trainen, afzien en finishen met je beste vriend; een ervaring voor het leven.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.