Saar aan Huis nu ook actief in Raalte en Olst-Wijhe

Particuliere mantelzorgorganisatie heeft inmiddels ruim twintig vestigingen in het land

DEVENTER – De particuliere mantelzorgorganisatie Saar aan Huis is sinds 1 februari ook actief in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe. ‘Saar aan Huis’ ondersteunt ouderen, chronisch zieken en mensen vanuit de revalidatie.

Saar aan Huis vestigde zich eind 2017 in Deventer, Lochem, Rijssen-Holten en Zutphen en groeit snel. De organisatie heeft ruim twintig vestigingen verspreid over het land. De dienstverlening voor Raalte en Olst-Wijhe wordt aangeboden vanuit de vestiging in Deventer.

De zorg die ‘Saar aan Huis’ aanbiedt, is dezelfde als de zorg die een partner of kind zou kunnen bieden. De hulp maakt het mogelijk dat ouderen, chronisch zieken of mensen vanuit de revalidatie veilig en vertrouwd in hun eigen omgeving kunnen blijven wonen. En dat met behoud van eigen regie.

De groep mensen met een zorgvraag die ondersteuning nodig heeft groeit sterk. Daarnaast wordt ‘Saar aan Huis’ steeds meer ingezet om partners of familieleden te ontlasten. Ook werkgevers maken gebruik van de diensten van Saar aan Huis. Zij zien soms medewerkers klem zitten tussen werk en de zorg voor een ouder. Een Saar kan hulp bieden zodat de werknemer wordt ontlast en zich volledig op zijn werk kan richten.

“We helpen met het bereiden van maaltijden, houden een oogje in het zeil, gaan samen op pad, maken een wandeling of begeleiden mensen naar een arts of ziekenhuis”, vertelt Linda Roodhuizen van Saar aan Huis. “Wij werken nauw samen met de thuiszorg, verwijzen naar elkaar door. Ook mensen binnen woonzorglocaties, zoals verzorgingshuizen, weten ‘Saar aan Huis’ inmiddels te vinden.”

Inzetbaarheid

‘Saar aan Huis’ is inzetbaar vanaf 23 euro per uur. Dit wordt gefinancierd vanuit een Persoonsgebonden Budget (PGB) of uit eigen middelen. Een aantal zorgverzekeraars heeft mantelzorg opgenomen in het aanvullende pakket. Saar aan Huis is elke dag van de week, 24 uur per dag inzetbaar, ook ter vervanging van de mantelzorg tijdens de vakanties of ter overbrugging naar verhuizing naar een woon-zorgcentrum.

Zie verder staging2.saaraanhuis.nl.

Foto: Freddy Schinkel Fotografie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.