RTV Oost en Historisch Centrum Overijssel zoeken naar verhalen en voorwerpen over de Tweede Wereldoorlog

REGIO – In april 2020 is het 75 jaar geleden dat  Overijssel is bevrijd van de Duitse bezetter. Een bijzonder lustrum waaraan in Overijssel veel aandacht geschonken zal worden. In aanloop naar 2020 zoeken RTV Oost en het Historisch Centrum Overijssel (HCO) naar verhalen en materialen over de Tweede Wereldoorlog in Overijssel.

WO2 Café

Tijdens een tour in april langs vijftien Overijsselse bibliotheken is iedereen die een oorlogsverhaal te vertellen heeft, van harte uitgenodigd om langs te komen. Ook foto’s, voorwerpen en documenten over de oorlog en bevrijding kunnen meegenomen worden tijdens deze lunchbijeenkomsten in het WO2 Café. Op elke locatie zullen deskundigen helpen de verhalen en objecten te duiden. Ook zullen historische verenigingen bijzondere collectiestukken meenemen. Een selectie van de verhalen wordt openbaar gemaakt via diverse kanalen waaronder het cultuurhistorische platform MijnStadMijnDorp. RTV Oost maakt een registratie van deze WO2 Café-tour. De meest bijzondere verhalen krijgen een mooie plek tijdens de bevrijdingstour in 2020.

Iedereen is van harte uitgenodigd in het WO2 Café van 12.00 tot 14.00 uur. Onder het genot van een broodje kan men verhalen vertellen of de objecten laten zien die met de Tweede Wereldoorlog te maken hebben. Meer informatie over het WO2 Café en de touragenda is te vinden op staging2.overijsselviertvrijheid.nl

Het WO2 Café is te bezoeken op de volgende data en locaties:

Maandag 1 april:         Kulturhus Haaksbergen

Dinsdag 2 april:          Bibliotheek Enschede (centrum)

Woensdag 3 april:      Bibliotheek Losser

Donderdag 4 april:      Bibliotheek Almelo

Vrijdag 5 april:            Bibliotheek Holten

Zaterdag 6 april:         Bibliotheek Hardenberg

Maandag 8 april:         Stadkamer Zwolle (centrum)

Dinsdag 9 april:          Bibliotheek Nijverdal

Woensdag 10 april:    Bibliotheek Deventer

Donderdag 11 april:    Bibliotheek Ommen

Vrijdag 12 april:          Bibliotheek Raalte

Zaterdag 13 april:       Bibliotheek Steenwijk

Maandag 15 april:      Bibliotheek Dalfsen

Dinsdag 16 april:        Bibliotheek Wierden

Woensdag 17 april:    Bibliotheek Stadskazerne Kampen

Het WO2 Café is de start van het lustrumprogramma 75 Jaar Vrijheid Overijssel, een initiatief van Platform WO2 Overijssel bestaande uit Memory Museum, Informatiecentrum Canadese Begraafplaats, Historisch Centrum Overijssel, Bevrijdingsfestival Overijssel, in samenwerking met RTV Oost. Het WO2 Café is een samenwerking van Historisch Centrum Overijssel, Rijnbrink, de Overijsselse bibliotheken en RTV Oost en wordt gefinancierd door Provincie Overijssel.

 

Foto: Overijssel Viert Vrijheid

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.