Rohda Raalte blij met start vernieuwbouw

RAALTE – Het heeft misschien allemaal wat langer geduurd dat verwacht, maar voorzitter Han Reinders van Rohda-Raalte is toch een tevreden man. Tijdens een extra ledenvergadering hebben de leden onlangs unaniem ingestemd met een drastische verbouwing van het clubhuis op sportpark Tijenraan. Die begint waarschijnlijk in oktober of november al. Eind 2017 werden de vernieuwbouwplannen aangekondigd.

Reinders: “Dat jaar hadden we definitief besloten om geen nieuw clubhuis op de plek van het oude Tijenraan te bouwen, maar voor de financieel veel minder riskante vernieuwbouw van de bestaande gebouwen te gaan. Zo’n proces kost daarna toch flink wat tijd. De gemeente Raalte is ons zeer ter wille geweest maar we moesten die wel overtuigen dat het veilig is om garant te staan voor een flink bedrag. Als club investeren we ook zo’n twee ton, dus daar moet je ook even voor sparen. En uiteindelijk kozen we voor de winterperiode om aan de slag te gaan. Dan kun je wat makkelijker een beroep op leden doen dan in de zomerse vakantietijd, maar ook daardoor schoven de plannen weer een paar maanden op. Ik ben wel blij dat we nu echt gaan aanpakken. En dat onze leden ons zo steunen, zo bleek tijdens die extra ledenvergadering.”

Fases
De vernieuwing van de accommodatie op het sportpark zal in fases worden uitgevoerd. De eerste stap is de vernieuwbouw van het clubhuis zelf. Nadat de werkzaamheden daar zijn afgerond, zullen de kleedkamers gefaseerd worden vernieuwd. Het huidige clubhuis van Rohda Raalte krijgt door de verbouwing een eigentijds jasje. Zo wordt niet alleen de keuken vernieuwd, maar wordt ook veel aandacht geschonken aan het interieur en de functionaliteit van het clubhuis.

De verbouwing brengt zoals gezegd de nodige kosten met zich mee. Dankzij een lening van SVN waarvoor de gemeente Raalte en de Stichting Waarborgfonds Sport garant staan, kan de uitvoering worden gestart. Daarnaast is er dus eigen geld van de Raalter club, maar ook de inzet van clubmensen en sponsoren nodig.

Rohda Raalte verwacht dat er in oktober of november met de verbouwing wordt gestart. De verwachting is dat leden en bezoekers geen ernstige hinder van de verbouwing zullen ondervinden. Sportpark Tijenraan blijft tijdens de verbouwing gewoon geopend. Als het nodig is zullen tijdelijke voorzieningen worden getroffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.