Rick: Mannen links, vrouwen rechts

Mijn vrouw en ik waren vorige week een beetje laat bij de babyshower van de buren. Een paar minuutjes maar. En toch zat iedereen er al. Alle vrouwen links, bij de eettafel, alle mannen rechts, bij de salontafel. Strikt gescheiden. Alsof het levensgevaarlijk wordt wanneer beide soorten zich met elkaar mengen.

En het valt me vaker op. Bij verjaardagen, feestjes, barbecues. Afgelopen zaterdag gingen we met onze vriendengroep uit eten. Voordat ik er erg in had zaten alle mannen aan de ene kant en de vrouwen aan de andere kant. Heel even dreigden twee personen roet in het eten te gooien, maar toen ze om zich heen keken, wisselden ze snel van plaats.

Ik googelde wat hierover zoal geschreven wordt, maar kwam vooral uit bij artikelen over religie. Zo schijnen Joodse mannen en vrouwen apart van elkaar in de kerk te zitten. Soms moeten de vrouwen zelfs achter een hek of een gordijn. Zo ver ging het bij de babyshower in de buurt nog niet. En ook in het restaurant mochten de vrouwen afgelopen weekend gewoon bij ons aan tafel zitten.

Eigenlijk baal ik een beetje van die eeuwige scheiding. Neem ons vrienden-etentje. Aan de verre linkerkant van de tafel zat een vriendin die hoogzwanger is en net een fikse verbouwing achter de rug heeft. En eentje die een leuk nieuw zakelijk initiatief was begonnen. Eigenlijk had ik liever met hen gepraat. Hoe het met ze gaat. Maar dat kon niet. Want Rick Evers zat tussen de mannen ouwe koeien uit de sloot te halen.

Maar ik stop ermee. Het is klaar nu. Buren, familie, vrienden, wat ze ook organiseren, ik ga de scheiding tussen mannen en vrouwen voortaan demonstratief verstoren. Eens kijken wat er gebeurt als beide soorten zich met elkaar mengen.

2 REACTIES

  1. Waarom noem je het niet gewoon kraam(oa)schudden? Nieuwe tradities omarmen is makkelijker dan oude veranderen zo te zien (halloween, black friday, valentijn).. No offence, Rick

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.