Rick: Kinderschoenen

McDonalds gaat vol inzetten op ontbijt. Volgens de marketingbaas van De Gele M staat ontbijten buitenshuis in Nederland nog in de kinderschoenen. Er liggen grote groeimogelijkheden! Ik heb daar mijn twijfels bij.

Misschien komt het omdat ik ’s ochtends niet op mijn best ben. Er zijn mensen die meteen uit bed springen als de wekker gaat, direct honderduit praten en hyper aan de dag beginnen als een kind dat vreselijk veel suiker heeft gegeten. Ik draai me liever nog een keer om. Of twee keer. En als ik er toch snel uit moet, willen mijn krant, mijn koffie en ik samen liever even niet gestoord worden.

Nee, dan de marketingplannen van de hamburgerman. Als het aan hem ligt, eet ik ’s ochtends niets voordat ik de deur uitga en rij ik linea recta naar McDonalds. Daar moet ik met mijn dode-vogeltjes-adem een bestelling doen (is voor die medewerkers trouwens ook niet leuk) en dan tussen een paar vreemden aan een plastic tafeltje wachten tot ze me een eitje komen brengen dat ik zelf toch net wat lekkerder had kunnen klaarmaken.

Of misschien begrijp ik de happymealmeneer verkeerd. Misschien is het de bedoeling dat we samen komen ontbijten. Mijn vrouw en ik. Dat ik haar ’s ochtends lief wakker maak en dan zeg: “schat, ik heb een verrassing voor je. Kleed je aan, maar eet niets.” En dat zij blij verrast allerlei romantische tafereeltjes in haar hoofd laat passeren. En dat ik haar dan met mijn Kia meeneem naar McDonalds. Waarop zei zegt: “is dit een grap?”

Misschien zijn de plannen van de mcflurrymaster ook wel een grap. Hij bedoelde vast clownschoenen in plaats van kinderschoenen. Want waarom zouden mensen uit vrije wil bij McDonalds gaan ontbijten? Ik zie er wel eens een handjevol mensen zitten, maar die zijn ongetwijfeld verdwaald, of in de war, of hebben een lekke band. Of alledrie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.