Rick: Drammertjesdag

Zondag was het lammetjesdag. Tenminste, bij ons in de buurt. Het was een dag waarop de zon zich weer eens liet zien. Na acht miljoen regendagen achter elkaar een welkome afwisseling. Daarom togen wij met het hele gezin naar lammetjesdag. Laarzen aan en gaan met die banaan.

Wij waren niet de enige. Misschien lag het aan de zon, misschien aan de woorden ‘gratis toegang’, maar laat ik het zo zeggen: ik denk dat alle gezinnen met kinderen ten oosten van Amersfoort afgelopen zondag besloten om naar lammetjesdag te gaan.

Op het wandelpad van de parkeerplaats naar de lammetjes kwamen we veel gezinnen tegen die alweer huiswaarts gingen. Het viel ons op dat veel kinderen de bokkenpruik op hadden. Of heel hard huilden. De ouders keken al niet veel vrolijker. Ook ving ik de woorden op: “Oom Martijn heeft ook schapen lieverd, misschien kunnen we daar zo nog even gaan kijken.”

Toen we het bordje ‘lammetjes’ ontdekten, zagen we voor het eerst ook de mensenmassa. De kleine witte pluizenbolletjes bleken zich in een schuur te verschansen, maar werden omringd door kinderen met hun ouders. Voor de ingang van de schuur stond een lange rij en vlakbij de deur kregen ouders het bijna met elkaar aan de stok om wie als eerst naar binnen mocht.

We besloten eieren voor ons geld te kiezen en volgden het bordje ‘knuffelschapen’. Helaas bleek ook hier de verhouding kind-schaap niet optimaal. Ik telde zo’n vijftig jengelende kinderen tegenover drie coltruien op pootjes. “Wat nu?”, zei mijn zoon. “Als jullie schapen willen zien, zit er maar een ding op”, zei ik. “Op zoek naar oom Martijn.”

1 REACTIE

  1. Komt het nou door internet/globalisering of zijn er gewoon steeds meer mensen, maar waarom gaat iedereen tegenwoordig naar hetzelfde.. Ah! kuddegedrag. Foei Rick..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.